Carolina noir je srednje močne granatno rdeče barve. Ima eleganten, intenziven vonj, ki je dozorel in ima značilen vonj po tobaku, kavi in suhih slivah. V ustih je vino suho, okusno, s finimi zrelimi tanini. Okus je kompleksen, močan, z lepimi sladkimi tanini, kar kaže na dolgo življenjsko dobo.
Grozdje se je maceriralo 30 dni in je nato zoreloi 24 mesecev v 225-litrskih sodih pri stalni temperaturi in vlažnosti. Uporabljamo 70 % francoskega hrasta Allier in 30 % slavonskega hrasta.
VINARSKA TRADICIJA družinske kmetije Jakončič sega v leto 1847, ko sta Mihael in Carolina Jakončič prevzela prve vinograde v vasi Kozana v Goriških Brdih ter tako postavila temelj družinskemu vinarstvu. Zaveza kakovostni pridelavi grozdja in vina na kmetiji Jakončič je bila in je še vedno primarnega pomena. Le takšen način pridelave v kombinaciji s specifičnimi vinogradniškimi legami je lahko osnova za pridelavo ekstraktnih, mineralno bogatih in strukturnih vin. Enolično brnenje traktorja tam nekje v brajdi je edini dokaz, da tehnika sme vstopiti v svet, ki sicer gradi na ročnem del... [več o vinarju]