To sladko vino zlato rumene barve je značilnega aromatičnega vonja po muškatu, mladostno in intenzivno cvetico pa bogatijo še zaznave po zrelih sadežih in belem cvetju. Vino tudi v ustih ohranja zelo prijeten muškatni naboj, ki se v prefinjenosti polnega telesa in prijetni svežini izteče v dolg, sortni zaton. Odlično dopolnjuje najrazličnejše kremne sladice kot tudi jabolčni zavitek ali gibanico. Trgatev pričnemo v polni zrelosti grozdja, ko so arome na vrhuncu. Pecljano in drzgano grozdje pustimo hladno macerirati 24 ur ter ga nato rahlo stisnemo. Po prvem pretoku mošta sledi kontrolirana fermentacija v inox posodi s kontroliranjem fermentacijskih temperatur. Po alkoholni fermentaciji vino zori še na finih drožeh do pomladi.
Vino je poezija, ki jo pišeta narava in človek. Enkrat so rime preproste, enostavne in enozložne, drugič zapletene, kot življenje samo. Enkrat pritečejo same, drugič jih iščemo, zalezujemo in lovimo. Za najlepše se je potrebno potruditi. Z delom in s srčnostjo. Strmi briški vinogradi pomagajo kovati najlepše verze in pridelati najboljša vina. V njih se zrcali podoba raja in odzvanja glas angelov. To so vina, ki so nam v ponos in vam v užitek.
ZGODOVINA in tradicija kmetije
Najstarejši zapis o kmetiji je iz leta 1767, ko je na naravnem pomolu med dolinama Kožbanjščka ... [več o vinarju]