Vino je slamnato rumene barve z zlatimi niansami. Odlikuje ga bogata pena in dolgotrajno sproščanje drobnih mehurčkov. Na nosu zaznamo bogastvo sadja z belim mesom (jabolka, hruške, breskve), pa tudi cvetoč pomladni travnik in ananas. V ustih nam sadno noto dopolnijo zaznave kruhove skorje in drobnega peciva (brioche, masleni piškoti). Uglajena kislina in zmeren odstotek neprevretih sladkorjev poudarjajo sadni značaj vina in se v pookusu prepletajo s prepričljivo mineralnostjo. Stekleničenje za sekundarno fermentacijo (konec marca) in degožiranje po 30 mesecih zorenja v steklenici.
Znanja ne moreš kupiti. Tudi ljubezni ne. Celo življenje se učimo, sprejemamo izkušnje staršev in jih prenašamo na otroke.
Posestvo Erzetič, ki sega v daljno leto 1725 je v zadnjih letih prevzel Andrej Erzetič, potomec ustanovitelja vinskega posestva Martina Erzetiča. Čeprav vsaka generacija ima svoje poglede na svet, nobena generacija na posestvu ni odstopala družinskih vrednot in ljubezni do zemlje, ter pridelka, ki ga ob trdem delu pridela vinska trta v Goriških Brdih.