Vino je zlato bakrene barve z jantarnimi odtenki, pridobljenimi med dolgo maceracijo v podzemnih amforah, kvevrih. Sadje ( figa, rozine, orehi... ) prevladuje nad cvetnimi notami, kar nakazuje polno zrelost ob trgatvi. V ustih se potrdijo vsa naša največja pričakovanja: polnost, mineralnost, uglašenost med alkoholi, kislino in tanini, ki napovedujejo vinu dolgoživost. Okus je večplasten in se iz minute v minuto razvija v svoji kompleksnosti. Enkrat prihajajo v ospredje sadne komponente, drugič balzamične, tretjič mlečno-karamelne in maslene. Odhod je dolg in pušča usta čista, pripravljena na nov kozarec ali druženje s hrano. Vino je bilo macerirano 7 mesecov v amforah ter kasneje še najmanj 18 mesecov v rabljenih barrique sodih.
Znanja ne moreš kupiti. Tudi ljubezni ne. Celo življenje se učimo, sprejemamo izkušnje staršev in jih prenašamo na otroke.
Posestvo Erzetič, ki sega v daljno leto 1725 je v zadnjih letih prevzel Andrej Erzetič, potomec ustanovitelja vinskega posestva Martina Erzetiča. Čeprav vsaka generacija ima svoje poglede na svet, nobena generacija na posestvu ni odstopala družinskih vrednot in ljubezni do zemlje, ter pridelka, ki ga ob trdem delu pridela vinska trta v Goriških Brdih.