Vino je značilne zlato rumene barve in izrazito dozorele cvetice zaradi pozne trgatve dozorelega grozdja. Na nosu se čutijo zaznave zrelih melon, banan in mandljev pa tudi odtenki sena in suhega poljskega cvetja. Jakot je elegantnega telesa in izrazite mineralne note. Ponudimo ga lahko k briškemu pršutu, škampom, testeninam ali popečeni zelenjavi. Vino fermentira v inox ter betonskih cisternah, manjši del tudi v barrique sodu. Vina odležijo na finih kvasovkah vsaj 6 mesecev ter so kasneje skrbno združena.
Vino je poezija, ki jo pišeta narava in človek. Enkrat so rime preproste, enostavne in enozložne, drugič zapletene, kot življenje samo. Enkrat pritečejo same, drugič jih iščemo, zalezujemo in lovimo. Za najlepše se je potrebno potruditi. Z delom in s srčnostjo. Strmi briški vinogradi pomagajo kovati najlepše verze in pridelati najboljša vina. V njih se zrcali podoba raja in odzvanja glas angelov. To so vina, ki so nam v ponos in vam v užitek.
ZGODOVINA in tradicija kmetije
Najstarejši zapis o kmetiji je iz leta 1767, ko je na naravnem pomolu med dolinama Kožbanjščka ... [več o vinarju]