Za optimalno kakovost relativno pozna trgatev z značilno rubinasto barvo, ki je za odtenek sveteljša kot ostala rdeča vina. Izrazita vonjava malin z možnostjo staranja v domači kleti. Ročna trgatev, približno 10 dnevna maceracija do 28° ter tako fermentacijo kot zorenje je potekalo v inox cisternah.
Začetki domačije BELICA segajo v leto 1898, ko se z rojstvom Nonota Pepota prvič pojavi ime BELICA. Zaradi njegovih svetlih, belih las mu je mama nadela vzdevek »Beličca«, kmalu pa je BELICA postalo domače hišno ime. Domačija BELICA leži v vasi Medana, v osrčju vinorodne briške pokrajine, od koder sega veličasten pogled vse od Alp do Jadranskega morja.
Vino
Nono Pepo se je že zgodaj začel ukvarjati z vinogradništvom in vinarstvom, kmetijo je kasneje kljub težkim časom uspešno nadgradil njegov sin Cvetko. Pravi razcvet pa je kmetija doživela po... [več o vinarju]