V Brdih in v Furlaniji so trte sivega pinota večinoma posajene v nižinske predele. Na naši kmetiji imamo posajenega na opočnatih terasah. Grozdje, ki ga ročno poberemo, prihaja iz vinogradov, starih od 5 do 25 let. Po 2 urah maceracije grozdje sprešamo, sledi fermentacija v inoks posodah, kjer ostane vino do aprila na finih kvasovkah in nato po pretoku še nekaj mesecev na zorenju, preden ga ustekleničimo.
Brda vsakodnevno doživljamo kot pokrajino edinstvene harmonije, kjer smo ljudje s pridom uporabili pobočja neštetih gričev, poiskali najboljše lege za posamezne vinske sorte in umetelno zarisali vijuge vinogradov, med njimi pa pustili gozdu, da sega prav do vasi. Če se ozreš proti jugu, lahko ugledaš morje, s severa nas pozdravljajo kamniti grebeni Julijskih Alp. Ko zapreš oči, se prepustiš ptičjemu petju in opojnosti vonjav. Ta svet, občutke, harmonično sobivanje človeka in narave želimo na posestvu Dobuje izraziti v svojih vinih, ki jih pridelujemo s predanostjo, strastjo in z odgovorn... [več o vinarju]