Intenzivna rubinasta barva z viola odtenki. Na vonj zelo sladko, ki spominja predvsem na grozno jagodičevje. Po okusu koncentrirano, strukturno in harmonično, tanini so mehki sladijo. Dolg pookus.
Rdeče meso v vseh oblikah od karpača do različnih vrst pečenja na žaru ali s sirom, zorjenim več mesecev.
Tretja generacija družinske kmetije z dolgoletno vinogradniško tradicijo, iz samega osrčja Goriških Brd, Medane. Vinogradi razpršeni na 10 hektarjih po sedmih lokacijah v okolici domače vasi. Integriram način pridelave grozdja in vina z čim manjšo obremenitvijo tal, za zadrževanje vlage v tleh so vsi vinogradi zatravljeni. Prevladujejo bele sorte kot so Rebula, Sauvignonnase oziroma Jakot, Sauvignon, Malvazija, Sivi Pinot in Chardonnay. Med rdečimi sortami pa so Merlot, Cabernet Sauvignon in Cabernet Franc.