Vino, ki je pridelano le v najboljših letnikih, izbranih vinogradih in v omejenih količinah. Le to navduši z globoko rubinasto rdečo barvo ter večplastno zrelo aromatiko ( tobak, grafit, koncetrirana slivova marmelada...). Na okusu deluje bogato, polno, intenzivno ter z lepo vgrajenimi čvrstimi tanini. Zelo harmonično vino, ki bo še dolga leto živelo v vaši kleti. Lepo se prileže ob vseh oblikah rdečega mesa, divjačine ali pa zrelimi siri. Po ročni trgatvi je bilo macerirano od 3 do 4 tedne, ter nato pretočeno v 225 litrske hrastove sode, kjer je ostali najmanj za 24 mesecov in je tam opravilo tudi biološki razkis.
Le z razumevanjem vinske trte, klime, njenih rastišč na strmih vinogradih lahko pridelamo vrhunsko grozdje, ki je osnova za naša vina.
Naša vina so slogovno in tehnično dovršena, obenem pa imajo osebno, unikatno noto,ki izvira iz ljubezni do narave in vinarske strasti in le taka vina lahko nosijo podpis Matjaža Četrtiča. Zato so edinstvena. Rebula je sorta neskončih možnosti, ki najbolj neposredno govori o Brdih. Zato ji v vinski hiši Ferdinand predstavljamo v vseh linijah vin – kot sveže vino (klasična rebula), zorjeno v hrastovih sodih (Época), kot macerirano rebulo (Brutus)... [več o vinarju]