Vino je globoke rubinaste barve z aromatiko v kateri najdemo slivovo marmelado, zrelo jagodičevje in kanček vanilije. Na okusu deluje z polnim in intenzivnim sadnim okusom, dolgo ter z močno hrbetnico in usklajeno taninčnostjo. Po ročni trgatvi je bilo macerirano najmanj 3 tedne, ter nato pretočeno v 225 litrske hrastove sode, v katerih je zorelo najmanj 18 mesecov in tam tudi opravilo biološki razkis.
Le z razumevanjem vinske trte, klime, njenih rastišč na strmih vinogradih lahko pridelamo vrhunsko grozdje, ki je osnova za naša vina.
Naša vina so slogovno in tehnično dovršena, obenem pa imajo osebno, unikatno noto,ki izvira iz ljubezni do narave in vinarske strasti in le taka vina lahko nosijo podpis Matjaža Četrtiča. Zato so edinstvena. Rebula je sorta neskončih možnosti, ki najbolj neposredno govori o Brdih. Zato ji v vinski hiši Ferdinand predstavljamo v vseh linijah vin – kot sveže vino (klasična rebula), zorjeno v hrastovih sodih (Época), kot macerirano rebulo (Brutus)... [več o vinarju]