Barva: nežno limonaste barve. Vonj: cvetica je srednje poudarjena, po zrelih jabolkih, lupinastih sadežih, gobah dežnikaricah. Pestro. Suho v ustih, z višjo mero kislin, aroma v ustih ponudi tudi zelena jabolka, maslo. Okus: Sivi pinot, ki potrebuje čas, da se razvije v ustih, potem je prav lepo okusen. Daljši. Priporočena hrana: odličen aperitiv, perutnina, ovčetina, riba na žaru. Temperatura serviranja: 10°C
Le z razumevanjem vinske trte, klime, njenih rastišč na strmih vinogradih lahko pridelamo vrhunsko grozdje, ki je osnova za naša vina.
Naša vina so slogovno in tehnično dovršena, obenem pa imajo osebno, unikatno noto,ki izvira iz ljubezni do narave in vinarske strasti in le taka vina lahko nosijo podpis Matjaža Četrtiča. Zato so edinstvena. Rebula je sorta neskončih možnosti, ki najbolj neposredno govori o Brdih. Zato ji v vinski hiši Ferdinand predstavljamo v vseh linijah vin – kot sveže vino (klasična rebula), zorjeno v hrastovih sodih (Época), kot macerirano rebulo (Brutus)... [več o vinarju]