Vino je slamnato rumene barve z zlatimi odtenki s kompleksno aromatiko, v kateri najdemo zelišča in zrelo rumeno sadje. Na okusu deluje polno, zelo mineralno ter kot na nosu tudi sadno in zeliščno. tim Zaradi njene strukture se bo lepo spajala z suhomesnatim izdelkom, sladkovodnim in morskim jedem. Po ročni trgatvi je fermentacija potekala v 500 litrskih hrastovih sodih, v katerih je 12 mesecov zorelo na finih drožeh.
Le z razumevanjem vinske trte, klime, njenih rastišč na strmih vinogradih lahko pridelamo vrhunsko grozdje, ki je osnova za naša vina.
Naša vina so slogovno in tehnično dovršena, obenem pa imajo osebno, unikatno noto,ki izvira iz ljubezni do narave in vinarske strasti in le taka vina lahko nosijo podpis Matjaža Četrtiča. Zato so edinstvena. Rebula je sorta neskončih možnosti, ki najbolj neposredno govori o Brdih. Zato ji v vinski hiši Ferdinand predstavljamo v vseh linijah vin – kot sveže vino (klasična rebula), zorjeno v hrastovih sodih (Época), kot macerirano rebulo (Brutus)... [več o vinarju]