Vino je intenzivne rubinasto rdeče barve z aromatiko, v kateri ima dominanco vonj rdečega jagodičevja. Na okusu deluje sadno ter z prijetno kislino in nežno taninsko strukturo. Po ročni trgatvi je bilo grozdje ročno specljano, macerirano najmanj 8 dni ( prva dna dni na 10 °C tako da je ohranilo več sandosti), ter kasneje pretočeno v inox posode kjer je opravilo biološki razpis.
Le z razumevanjem vinske trte, klime, njenih rastišč na strmih vinogradih lahko pridelamo vrhunsko grozdje, ki je osnova za naša vina.
Naša vina so slogovno in tehnično dovršena, obenem pa imajo osebno, unikatno noto,ki izvira iz ljubezni do narave in vinarske strasti in le taka vina lahko nosijo podpis Matjaža Četrtiča. Zato so edinstvena. Rebula je sorta neskončih možnosti, ki najbolj neposredno govori o Brdih. Zato ji v vinski hiši Ferdinand predstavljamo v vseh linijah vin – kot sveže vino (klasična rebula), zorjeno v hrastovih sodih (Época), kot macerirano rebulo (Brutus)... [več o vinarju]