Vino je temne rubinasto rdeče barve z začinjeno sadno cvetico. V ustih se izkaže za širokogrudno vino močnih taninov, ki zorijo v zaupanja vredne podporne stebre alkoholno krepkega vina s še vedno živahno kislino. V mineralnem pookusu prihaja do izraza zmerna pikantnost, čeprav so v samem odhodu prisotne dimne note. Vino je bilo macerirano najmanj 3 tedne in je nato zorelo najmanj 6 mesecev v velikih hrastovih sodih.
Znanja ne moreš kupiti. Tudi ljubezni ne. Celo življenje se učimo, sprejemamo izkušnje staršev in jih prenašamo na otroke.
Posestvo Erzetič, ki sega v daljno leto 1725 je v zadnjih letih prevzel Andrej Erzetič, potomec ustanovitelja vinskega posestva Martina Erzetiča. Čeprav vsaka generacija ima svoje poglede na svet, nobena generacija na posestvu ni odstopala družinskih vrednot in ljubezni do zemlje, ter pridelka, ki ga ob trdem delu pridela vinska trta v Goriških Brdih.