Je globoke rubinasto rdeče barve z vijoličnimi odtenki. Zapeljuje z intenzivno cvetico, ki kaže lepo zrele temno rdeče gozdne sadeže, kavo in čokolado. Možat Cabernet sauvignon krepkega telesa, dolgega pookusa in elegantnih, mehkih ter sladkih taninov. Priporočamo ga k vsem vrstam rdečega mesa, dozorelim sirom in divjačini. Dozorele grozdne pečke omogočajo daljšo maceracijo s prelivanjem mošta čez fermentacijski klobuk in s tem izluževanje barvil ter dozorelih arom in taninov. Vse to so ključni dejavniki za dolgo zorenje vina v kleti ter kasneje v steklenici. Opravljen je tudi mlečnokislinski razkis. Vino je zorelo 18 mesecev v barrique sodih ter v velikem lesenem sodu.
Vino je poezija, ki jo pišeta narava in človek. Enkrat so rime preproste, enostavne in enozložne, drugič zapletene, kot življenje samo. Enkrat pritečejo same, drugič jih iščemo, zalezujemo in lovimo. Za najlepše se je potrebno potruditi. Z delom in s srčnostjo. Strmi briški vinogradi pomagajo kovati najlepše verze in pridelati najboljša vina. V njih se zrcali podoba raja in odzvanja glas angelov. To so vina, ki so nam v ponos in vam v užitek.
ZGODOVINA in tradicija kmetije
Najstarejši zapis o kmetiji je iz leta 1767, ko je na naravnem pomolu med dolinama Kožbanjščka ... [več o vinarju]